Gepost op

3PAK 2018

Book&Club voor 3PAK

Bespreek jouw favoriete 3PAK-verhaal met de schrijvers! Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club video’s gemaakt bij twee verhalen uit 3PAK.
Door middel van discussie-video’s gaan Raoul en Tim dieper in op de belangrijkste thema’s uit hun verhalen. Zo duik je lekker diep in het verhaal.

De video’s gebruik je zo:

  • Kijk alvast de voorlees- en introductie-video’s en lees vervolgens 3PAK
  • Kies je favoriete 3PAK-verhaal.
  • Kies een van de drie moeilijkheidsniveaus.
  • Gebruik de discussie-video’s tijdens de boekbespreking
  • Uitgepraat? Dan ga je door naar de volgende video.

INFORMATIE VOOR DOCENTEN
Ben je docent en wil je de video’s in de klas gebruiken bij de boekbespreking? Lees dan even dit.

Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren zijn alle video’s gratis te bekijken.

Kies een verhaal

3PAK 2018 – Jaguarman – Raoul de Jong

Raoul introduceert zijn verhaal Jaguarman en gidst je door middel van de discussie-video’s door de boekbespreking.

3PAK 2018 – Een diepgrijze idylle aan de Arendstraat – Tim Hofman

Tim introduceert zijn verhaal Een diepgrijze idylle aan de Arendstraat en gidst je door middel van de discussie-video’s door de boekbespreking.

3PAK 2018 – De auditie (na een vet traumatische gebeurtenis) – Nhung Dam

Bij dit verhaal zijn geen video’s beschikbaar. Maar bij de andere twee verhalen des te meer.

Of ga naar het overzicht van alle losse video’s.

Boekbesprekingen worden een stuk leuker met Book&Club

Speciaal voor de Boekenweek voor Jongeren maakten we deze korte Book&Club edities bij de verhalen van 3PAK. Maar meestal gesproken maken we meer video’s, bij hele boeken, met de auteurs zelf.
De discussie-video’s zorgen voor verdieping, verrijking en structuur van de boekbespreking. Zo worden boekbesprekingen voor middelbare scholen een stuk interessanter.

We maakten al video’s bij deze titels:

3PAK 2018

Bespreek jouw favoriete 3PAK-verhaal met de schrijvers! Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club video’s gemaakt bij twee verhalen uit 3PAK.

Honolulu King – Anne-Gine Goemans

Matthijs van Nieuwkerk: “Stoppen met lezen lukte niet. Wat een boek is dit zeg!”

Honolulu King van Anne-Gine Goemans is een verrassend originele roman over wraak, liefde, veerkracht en muziek tegen de achtergrond van een vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis. Anne-Gine Goemans schreef eerder de veelgeprezen en prijswinnende romans Ziekzoekers en Glijvlucht.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

3PAK 2017 – Dilemma – Özcan Akyol

Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club drie discussie-video’s gemaakt met Özcan Akyol, bij zijn korte verhaal ‘Dilemma’ uit 3PAK. Hiermee organiseer je in een paar minuten een mini-leesclub in de klas!

In de video’s gaat de auteur dieper in op drie belangrijke thema’s uit ‘Dilemma’. Na elke video kan een prikkelende discussie-vraag gekozen worden. Leerlingen kunnen per video kiezen uit drie verschillende niveau’s discussie-vragen: makkelijk, moeilijk of persoonlijk.

Bespreek dit korte verhaal met de 3 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

Schuim der aarde – Roxane van Iperen

Hebban: ★★★★½ – Leesclubboek van het Jaar 2016. “Schuim der aarde schetst een uitzichtloze wereld waar je als lezer een beetje stil van wordt.”

Het jongetje Anjo groeit op in een oude schuur, ergens op de eindeloze zandvlakte van Brazilië. Voor hem en vijf andere verweesde kinderen is elke dag een beproeving – er is nauwelijks eten en voortdurend worden ze blootgesteld aan de wrede grillen van hun ‘voogden’ en gasten.
Een eeuwigheid verder ligt een wereldstad met haar sloppenwijken. Twee jonge prostituees proberen zich er vol goede moed door het leven te slaan, terwijl ze dromen van een betere toekomst. Alles verandert als een van hen zwanger wordt.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

En ik herinner me Titus Broederland – Auke Hulst

Hebban: ★★★★½ “Auke Hulst toont zich andermaal een meester in het oprekken van literaire grenzen en dringt diep door in de belevingswereld…”

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf?

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

Wil je onze discussie-video’s in de klas gebruiken om de boekbesprekingen een flinke boost te geven? Lees dan verder op Book&Club voor Scholen, schrijf je in voor de nieuwsbrief of neem direct een abonnement.

Book&Club is een initiatief van Whyilovethisbook.com

Geef een reactie