Gepost op

Book&Club voor Auteurs

Speciaal voor bestaande leesclubs maken we met auteurs een reeks van zeven discussie-video’s over hun boek.

In elke video bespreekt de auteur één relevant thema en eindigt met een open vraag die uitnodigt tot leesclub-discussie.

Leesclubs kunnen deze video’s tegen betaling gebruiken, tijdens hun boekbespreking. Naast de zeven discussie-video’s maken we nog drie extra video’s met de auteur:

  • Introductie-video
  • Voorleesfragment
  • Book&Club trailer

Samen is dat een klein half uur aan videomateriaal bij je boek.

Voordelen voor auteurs (& uitgevers)

Waarom zou je meedoen?

Opnames met Auke Hulst over zijn boek 'En ik herinner me Titus Broederland'
Opnames met Auke Hulst over zijn boek ‘En ik herinner me Titus Broederland’

Stimuleer je boekverkoop: Leesclubs hebben gemiddeld negen leden. Tenminste vier van hen schaffen het boek aan. De rest leent het van bibliotheek of anderen. Elke leesclub die meedoet en via Book&Club jouw boek leest, betekent dus weer minstens vier verkochte boeken.

Ambassadeurs voor je boek: Leesclubbers die van je boek genoten hebben, en daar dankzij de leesclubdiscussies diep in zijn gedoken, zijn enthousiaste ambassadeurs van je boek, en raden dit aan hun vrienden en familie aan. Zo draagt de leesclub ook in tweede instantie bij aan de verkoop van je boek.

Topcollectie: Een uitnodiging voor Book&Club is bijzonder, omdat we voor onze collectie alleen A-list boeken kiezen. Dat doen we o.a. samen met een boekenrecensent van de Volkskrant, en op basis van prijzen, nominaties en toplijsten van grote boekenclubs. Book&Club wordt een A-merk, met alleen toptitels in de catalogus, en met professioneel geproduceerde video’s. Elke maand maken we nieuwe discussie-video’s bij – in de opstartfase één – en later twee boeken.

Wat kost het je?

De investering van de auteur is alleen tijd: De voorbereidingen kosten je ongeveer twee uur. De opnames zelf kosten je een halve dag. We denken met je mee over de te kiezen thema’s en discussie-vragen.

Over de investering van de uitgever lees je hier meer.

Voorbeelden

Opnames met Roxane van Iperen over haar boek ‘Schuim der aarde’

We maakten reeds Book&Club video’s met Auke Hulst en met Roxane van Iperen.

Auke Hulst was met En ik herinner me Titus Broederland genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en prijkt in menige leesclub top 10 lijst. Roxane van Iperen is met haar boek Schuim der aarde verkozen tot Hebban Leesclub boek van het jaar.

 

 

 

Wij zijn enthousiast. Nu jij nog 😉
Dus, doe je mee?

Geef een reactie