Over Book&Club

Eerst was er Why I Love This Book: leestip-video’s van één minuut, met lezers en met schrijvers. Zeven jaar geleden begonnen, en inmiddels al ruim over de 1000 video’s heen. Nu is er Book&Club: discussie-video’s mét de auteur, voor leesclubs en scholen.

Als Whyilovethisbook staat voor kwantiteit: zoveel mogelijk leestips; dan staat Book&Club voor kwaliteit. Kwaliteit in de zorgvuldige selectie van titels, in de uitgebreide voorbereiding met de auteur, in de keuze van de discussie-vragen en zeker ook in de hoogwaardige beeld- en audiokwaliteit.

Wat Whyilovethisbook en Book&Club gemeen hebben?

Liefde voor het boek, liefde voor lezen en het dringende besef van de noodzaak van innovatie in het boekenvak. En natuurlijk de oprichter, Marc Barteling. Hij hoopt met Book&Club nu eindelijk de gouden formule te hebben gevonden.

Barteling: “De reacties die ik krijg op Book&Club zijn zonder uitzondering lovend. Iedereen vindt het leuk, vernieuwend, innovatief en prachtig. Maar dat was ook zo met Whyilovethisbook. En dat is na zeven jaar nog steeds ontzettend sappelen.
Ik hoop écht dat het met Book&Club anders loopt. Ik zit boordevol ideeën, wil graag meer titels per maand ‘doen’, ook discussie-video’s maken bij andere genres, zoals Young Adult en non-fictie. Leesclub-video’s maken bij oude én bij nieuwe titels. Hechter samenwerken met uitgevers. Meer partners verbinden aan Book&Club. Live Leesclubevents organiseren, online en in het echt. En ik wil graag naar het buitenland hiermee. Bovendien heb ik in december 2017 een baby gekregen! Dus moet het nu ook wel rendabel zijn. Het zijn spannende tijden.”

Hoe kun jij Book&Club helpen?

Dat kan op heel wat manieren. Als hier niks voor je bij zit, dan wíl je gewoon niet helpen 😉

 1. Word lid! Gebruik de discussie-video’s voor je eigen leesclub. En heb je nog geen leesclub? Begin er dan gewoon eentje. Met Book&Club is dat heel makkelijk en bovenal is een leesclub ontzettend leuk. We hebben abonnementen voor Leesclubs, Scholen en Bibliotheken.
  Je kunt de discussie-video’s bij een losse titel kopen, maar liever neem je een abonnement. Zo kunnen wij dóór met het maken van video’s bij nieuwe boeken.
 2. Word leden! Eén abonnement per leesclub is voldoende om de Book&Club discussie-video’s te kunnen gebruiken. Maar hoe fijn steun je ons als meerdere leden van je leesclub een abonnement nemen.
 3. Word Vriend! Steun ons harder dan een gewoon lid en word Vriend. We hebben Vrienden in verschillende soorten. Onze favoriet is de Founding Silver Friend. Het kost jou (of je organisatie) 1500,- (incl btw), en daarvoor financier je de productiekosten van één titel. En ben je lifetime lid van Book&Club.
 4. Word Tante! We willen zelfstandig blijven. Maar we zoeken wel familie, het liefst een fijne, warme tante. Wij hebben het concept, de video’s en de productieflow. Onze tante heeft bereik onder lezers en financiële armslag om ons te steunen. In ruil daarvoor mag zij bijvoorbeeld onze nieuwe titels een maand eerder publiceren dan ieder ander! Want daar ben je familie voor. Wil jij onze tante worden?
 5. Doneer! Geen zin in lidmaatschappen? Doneer wat je wilt, we kunnen elke bijdrage goed gebruiken en je steunt er Het Boek, Lezen en de Broodnodige Boekenvak Innovatie mee.
 6. Word Affiliate! Verkoop Book&Club produkten en abonnementen op je eigen website, en verdien daar zelf een leuk extra centje mee.
 7. Zegt het voort! Vertel iedereen die kan lezen, of het graag zou leren over Book&Club. Voorál die vrienden die al in een boekenclub zitten.
 8. Blijf op de hoogte. Elke maand komt er weer een nieuwe titel uit. Schrijf je in voor de nieuwsbrief, of volg ons op Facebook, Twitter of Instagram.
 9. Wil je geen lid worden, heb je al vrienden genoeg, ‘maak je altijd over’, heb je helemaal geen website om affiliate mee te worden, ken je niemand die kan of wil lezen en doe je niet aan email of facebook? Kom dan gewoon nog eens langs op Book&Club. Je bent hier altijd welkom. Heus waar.