Gepost op

Hoor nu mijn stem – Franca Treur

Samen met Franca Treur kozen we – speciaal voor leesclubs – de zeven belangrijkste Book&Club discussie-thema’s bij Hoor nu mijn stemBij deze thema’s en de bijbehorende discussie-vragen maakten we video’s met de auteur.

Die video’s kun je gebruiken tijdens je boekbespreking. Ze brengen Franca bij je leesclub ‘aan tafel’ en zorgen voor verdieping, verrijking en structuur van de discussie.

Je vindt hieronder eerst meer over het boek zelf. Daaronder vind je de discussie-video’s.

NRC: ★★★★
“God had geen welbehagen in Ina, die in Treurs zeer onderhoudende derde roman van haar geloof valt.”

Xandra Schutte, De Groene Amsterdammer:
“Uiteindelijk gaat het in Hoor nu mijn stem niet alleen om de overgave van gelovigen aan God, maar om de overgave van iedereen. Aan het leven.”

Arjan Peters, De Volkskrant: ★★★★
“In Hoor nu mijn stem komt het kenmerkende Treur-gevoel nog beter naar voren”

Knack Focus: ★★★★
“Schuld en boete in de Zeeuwse polders.”

 

Samenvatting van Hoor nu mijn stem

Ina verloor op driejarige leeftijd haar ouders en groeit op bij haar opa en zijn twee ongetrouwde zussen Ma en Sjaan. Deze “familie’ bewandelt de oude paden van het gereformeerde geloof, en de jonge, ambitieuze Ina probeert te klimmen op de trappen van Gods genade, zoals haar lichtende voorbeeld tante Ma. Naarmate ze volwassen wordt, lonkt ook de maatschappelijke ladder, die gemakkelijker te beklimmen lijkt. Zal ze haar milieu ontstijgen of belooft ze trouw aan God?
Wat doet het met je wanneer je merkt dat men op jouw plek liever iemand anders ziet? Gina, zelfverklaard beste radio-interviewer van Nederland, verliest in korte tijd haar baan, haar geliefde en haar waardigheid. Haar leven lang heeft ze geïnformeerd naar de ideeën en de binnenwereld van anderen. Maar hoe staat het met haar eigen innerlijk?
In deze nieuwe, psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.
Franca Treur (1979) is schrijver van romans, verhalen, essays en columns. Ze debuteerde met het bekroonde en verfilmde Dorsvloer vol confetti, dat speelt in een bevindelijk gereformeerd milieu (meer dan 150.000 verkochte exemplaren). Later volgden De woongroep, het Zeeuwse Boekenweekgeschenk Ik zou maar nergens op rekenen en een bundeling van de piepkleine psychologische verhalen X&Y, die ze schreef voor NRC Handelsblad.

Details: Prometheus | Oktober 2017 | Roman | Nederlandstalig | 320 blz.

Koop of leen dit boek via Book&Club

Book&Club biedt toegang tot discussie-video’s voor leesclubs.
Maar wist je dat je via ons ook de boeken zelf kunt bestellen? 

Elke bestelling helpt ons een beetje verder, want we krijgen een paar procent commissie. Voor jou kost dat niets extra, jij betaalt gewoon de normale prijs. Hoor nu mijn stem is beschikbaar als: Hardcover, Paperback en E-book.

De discussie-video’s van Hoor nu mijn stem

Hieronder vind je hieronder de video’s die we gemaakt hebben bij de zeven discussie-thema’s, speciaal voor leesclubs en scholen. Deze video’s gebruik je tijdens je boekbespreking. Op je tablet, laptop of beamer heb je zo de auteur bij je leesclub ‘aan tafel’.

Bij elk van deze zeven thema’s maakten we drie discussie-vragen van verschillend moeilijkheidsniveau, van praktisch tot filosofisch. Die vragen zijn de kick-off voor jullie discussie. En ben je over een thema uitgepraat, dan klik je op de volgende video. Zo loopt je leesclub vanzelf.

Voor je begint, kies je eerst het niveau. We hebben alle video’s van niveau 1, 2 en 3 al voor je in een handige playlist gezet:

Hoor nu mijn stem – Franca Treur – Playlist 1

Praktische vraagDe discussie-vragen van niveau 1 bij Hoor nu mijn stem.

Hoor nu mijn stem – Franca Treur – Playlist 2

Theoretische vraagDe discussie-vragen van niveau 2 bij Hoor nu mijn stem.

Hoor nu mijn stem – Franca Treur – Playlist 3

Filosofische vraagDe discussie-vragen van niveau 3 bij Hoor nu mijn stem.


Kies je liever per thema het niveau van de vraag, ga dan naar de lijst met alle video’s op een rij.


ProBiblio: Over de doden gesproken

Deze Book&Club is gerealiseerd voor het ProBiblio project Over de doden gesproken. Vanaf zaterdag 27 oktober t/m vrijdag 2 november, tijdens Allerzielen, programmeren bibliotheken activiteiten in hun vestigingen rond dit thema. Voor de pop-up leesclubs kunnen deze Book&Club video’s gebruikt worden.


Meld je aan voor de gratis Book&Club nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van de nieuwste titels, nieuws en meer.

Whoops, you're not connected to Mailchimp. You need to enter a valid Mailchimp API key.

 

Geef een reactie