Onze titels

Op deze pagina vind je de titels waarvoor we discussie-video’s hebben gemaakt. Regelmatig maken we nieuwe discussie-video’s.
Klik op een titel voor meer informatie en om de trailer + voorleesfragment te bekijken.

Hoor nu mijn stem – Franca Treur

“Het kenmerkende Treur-gevoel, de ongewone combinatie van bevrijding en verlies, komt nog beter dan voorheen naar voren” – Arjan Peters in De Volkskrant ****

In deze psychologische roman geeft Franca Treur een stem aan vrouwen uit dat deel van onze samenleving waar een vrouw niet vaak wordt gehoord.

Bespreek dit boek met de discussie-video’s die we maakten met de auteur.

3PAK 2018

Bespreek jouw favoriete 3PAK-verhaal met de schrijvers! Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club video’s gemaakt bij twee verhalen uit 3PAK.

Honolulu King – Anne-Gine Goemans

Matthijs van Nieuwkerk: “Stoppen met lezen lukte niet. Wat een boek is dit zeg!”

Honolulu King van Anne-Gine Goemans is een verrassend originele roman over wraak, liefde, veerkracht en muziek tegen de achtergrond van een vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis. Anne-Gine Goemans schreef eerder de veelgeprezen en prijswinnende romans Ziekzoekers en Glijvlucht.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

3PAK 2017 – Dilemma – Özcan Akyol

Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club drie discussie-video’s gemaakt met Özcan Akyol, bij zijn korte verhaal ‘Dilemma’ uit 3PAK. Hiermee organiseer je in een paar minuten een mini-leesclub in de klas!

In de video’s gaat de auteur dieper in op drie belangrijke thema’s uit ‘Dilemma’. Na elke video kan een prikkelende discussie-vraag gekozen worden. Leerlingen kunnen per video kiezen uit drie verschillende niveau’s discussie-vragen: makkelijk, moeilijk of persoonlijk.

Bespreek dit korte verhaal met de 3 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

Schuim der aarde – Roxane van Iperen

Hebban: ★★★★½ – Leesclubboek van het Jaar 2016. “Schuim der aarde schetst een uitzichtloze wereld waar je als lezer een beetje stil van wordt.”

Het jongetje Anjo groeit op in een oude schuur, ergens op de eindeloze zandvlakte van Brazilië. Voor hem en vijf andere verweesde kinderen is elke dag een beproeving – er is nauwelijks eten en voortdurend worden ze blootgesteld aan de wrede grillen van hun ‘voogden’ en gasten.
Een eeuwigheid verder ligt een wereldstad met haar sloppenwijken. Twee jonge prostituees proberen zich er vol goede moed door het leven te slaan, terwijl ze dromen van een betere toekomst. Alles verandert als een van hen zwanger wordt.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

En ik herinner me Titus Broederland – Auke Hulst

Hebban: ★★★★½ “Auke Hulst toont zich andermaal een meester in het oprekken van literaire grenzen en dringt diep door in de belevingswereld…”

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf?

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.


Het volgende boek is nog een verrassing…

Regelmatig maken we nieuwe discussie-video’s. Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Wishlist

Wil je heel graag dat we discussie-video’s maken bij een specifiek boek? Laat het dan weten via onze Wishlist. Als er genoeg mensen op een boek stemmen, nemen we dat heel serieus.