Gepost op

Book&Club voor Uitgevers

161031_bookclub_final_imgBook&Club maakt pittige discussie-video’s voor leesclubs en scholen. Mét de auteur over zijn/haar boek. Bij elk boek kiezen we samen met de auteur de zeven beste thema’s en maken we video’s: 7 thema-video’s en 7×4 discussie-vragen.

Hier lees je hoe we onze auteurs kiezen en hoe jouw auteurs mee kunnen doen.

Book&Club in het kort

 • Book&Club brengt de auteur bij leesclubs ‘aan tafel’, door middel van vooraf opgenomen video’s met de auteur.
 • Samen met de auteur kiezen we de zeven beste thema’s van het boek en bedenken we hier 4×7 prikkelende vragen bij. Die video’s worden gebruikt tijdens de boekbespreking.
 • Zo biedt Book&Club leesclubs meer structuur, verdieping en verrijking van de discussies.
 • Naast de (betaalde) discussie-video’s maken we bij elk boek ook drie introductie-video’s, die lezers kunnen bekijken vóór ze het boek gaan lezen: een introductie, een voorleesfragment en een Book&Club trailer. Deze drie video’s zijn gratis door iedereen te bekijken.

Het Book&Club selectieproces

We maken regelmatig nieuwe Book&Club video’s. De selectie van de auteurs en boeken gebeurt zeer zorgvuldig. We focussen nu op A-list auteurs. Nominaties, prijzen, reputaties en hoge verkoopcijfers zijn een pré, onze eigen smaak geeft de doorslag.

Waar we ons eerst vooral richtten op de (wat oudere) titels die leescluborganisaties in hun lijsten aanbieden, ligt onze focus nu meer op gloednieuwe titels, van A-list auteurs. Vóór publicatie van een boek maken we de Book&Club discussie-video’s met de auteur. Zo zijn de video’s vanaf dag 1 van boekpublicatie beschikbaar.

Voordelen voor uitgevers & auteurs

 • Je kunt de Book&Club discussie-video’s voor leesclubs (& scholen) als unieke USP meenemen in je marketingcampagne. Want je hebt echt iets bijzonders bij je boek te bieden: een instant leesclub, mét de auteur ‘aan tafel’.
 • Leesclubs boosten booksales. Van elke leesclub kopen ca 3 leden het boek, de rest leent het. Bovendien zijn leesclubbers goede ambassadeurs van je boek.
 • Als sommige lezers en leesclubs alleen de gratis introductie-video’s gebruiken in hun keuze voor hun volgende (leesclub)boek, dan levert ook dat meer verkopen op voor uitgever en auteur.

Book&Club Businessmodel

Wat iedereen altijd wil weten: hoe werkt het dan precies? Voor Book&Club is dat simpel:

 • De drie introductie-video’s die we maken (intro door de auteur + voorleesfragment + trailer) zijn altijd gratis te bekijken door iedereen.
 • De discussie-video’s zijn alleen te bekijken met een Book&Club account. Per leesclub (of docent) is één account nodig.
  We bieden losse toegang tot één titel. Ook bieden we diverse abonnementen, die toegang bieden tot de hele collectie. Zo zijn er o.a. maand- en jaarabonnementen voor leesclubs, voor scholen en voor bibliotheken en boekhandels.
 • Voor een optimaal bereik bieden we de Book&Club video’s niet alleen zelf aan, maar zoeken we ook samenwerking met grote en kleine leesclub organisaties en media, zoals Boekentaal Mondiaal, Literatuurclubs Drenthe, Senia, e.a.

Jouw auteur(s) in Book&Club?

Als je denkt dat een van jouw auteurs een boek heeft geschreven dat niet mag ontbreken in de Book&Club collectie, neem dan contact op met Marc Barteling.

Book&Club is een initiatief van Why I Love This Book. We maken al meer dan zeven jaar one-minute boekentip-video’s met lezers en schrijvers.

Verwachtingen

Wat je van Book&Club kunt verwachten

 • We kiezen, samen met de uitgever, een geschikte titel om Book&Club discussie-video’s bij te maken.
 • We destilleren, samen met de auteur (en de uitgever, indien gewenst), de zeven beste discussie-thema’s uit het boek, en bedenken daar 7×4 open discussie-vragen bij, van verschillend niveau. Daar gaan de nodige uren inzitten.
 • We reserveren een volle dag voor de video-opnames met de auteur. We kiezen een geschikte locatie, komen een crew van twee of drie man en filmen met twee professionele camera’s en top geluid.
 • We editen de video’s zeer zorgvuldig, en publiceren ze op Bookenclub.nl .
 • We maken in totaal: 7 discussie-video’s; 7×4=28 discussie-vragen-video’s; 1 introductie-video; 1 voorleesfragment video. Ook maken we een Book&Club trailer video bij dit boek. Deze wordt online ingezet op o.a. social.
 • Als bonus maken we ook nog een ‘one-minute’ Whyilovethisbook video. De trailer en de Whyilovethisbook video plaatsen we ook op de productpagina van Bol.com en Eci.nl. De uitgever kan deze video´s vanzelfsprekend ook doorplaatsen op zijn media.

Wil je meedoen, dan verwachten we van de uitgever:

Een bijdrage in de produktiekosten: met alle voorbereiding, een volle dag video-opnames met meerkoppige crew, wekenlang editing en de publicatie van de video’s is het een behoorlijke productie. Van uitgevers vragen we een bijdrage van € 1500,- ex btw. En geloof me, dat is niet kostendekkend.

Promotie-inspanning: als je Book&Club titel live is, willen we graag dat je meehelpt dit te promoten. Promotie van de Book&Club van jouw boek is immers ook goed voor het boek zelf. Book&Club doet zelf heel veel aan (online) promotie. Van de uitgever vragen we:

 • promotie op je website,
 • promotie op je socials
 • promotie in je nieuwsbrieven
 • Een gezamenlijke winactie
 • Genoemd worden in het persbericht
 • En het allerliefst willen we in-book promotie: gedrukt voorin het boek, of als inlay/flyer/boekenlegger/sticker in of op het boek. Zo maakt het boek de meeste kans om van leesboek te promoveren tot leesclubboek. Met alle extra sales van dien.

Van je auteur verwachten we ook wel wat:

 • Actieve participatie in de voorbereiding. Samen komen we tot de 7 thema’s en de 4×7 discussie-vragen. Samen kiezen we de locatie en samen bepalen we de extra’s in de video’s (foto’s, muziek, relevante attributen). Dit kan allemaal via telefoon en email.
 • Een hele draaidag. De ervaring wijst uit dat we een uur of 7 bezig zijn. Het is best inspannend, maar altijd bijzonder leuk. Vraag maar aan Auke Hulst, Roxane van Iperen of Anne-Gine Goemans.
 • Promotie-inspanning op de auteur’s website, social kanalen, nieuwsbrief, etc.

Onze verschenen titels tot nu toe:

Honolulu King – Anne-Gine Goemans

Matthijs van Nieuwkerk: “Stoppen met lezen lukte niet. Wat een boek is dit zeg!”

Honolulu King van Anne-Gine Goemans is een verrassend originele roman over wraak, liefde, veerkracht en muziek tegen de achtergrond van een vergeten hoofdstuk uit onze geschiedenis. Anne-Gine Goemans schreef eerder de veelgeprezen en prijswinnende romans Ziekzoekers en Glijvlucht.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

3PAK 2017 – Dilemma – Özcan Akyol

Voor een bijzondere nabespreking op school heeft Book&Club drie discussie-video’s gemaakt met Özcan Akyol, bij zijn korte verhaal ‘Dilemma’ uit 3PAK. Hiermee organiseer je in een paar minuten een mini-leesclub in de klas!

In de video’s gaat de auteur dieper in op drie belangrijke thema’s uit ‘Dilemma’. Na elke video kan een prikkelende discussie-vraag gekozen worden. Leerlingen kunnen per video kiezen uit drie verschillende niveau’s discussie-vragen: makkelijk, moeilijk of persoonlijk.

Bespreek dit korte verhaal met de 3 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

Schuim der aarde – Roxane van Iperen

Hebban: ★★★★½ – Leesclubboek van het Jaar 2016. “Schuim der aarde schetst een uitzichtloze wereld waar je als lezer een beetje stil van wordt.”

Het jongetje Anjo groeit op in een oude schuur, ergens op de eindeloze zandvlakte van Brazilië. Voor hem en vijf andere verweesde kinderen is elke dag een beproeving – er is nauwelijks eten en voortdurend worden ze blootgesteld aan de wrede grillen van hun ‘voogden’ en gasten.
Een eeuwigheid verder ligt een wereldstad met haar sloppenwijken. Twee jonge prostituees proberen zich er vol goede moed door het leven te slaan, terwijl ze dromen van een betere toekomst. Alles verandert als een van hen zwanger wordt.

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

En ik herinner me Titus Broederland – Auke Hulst

Hebban: ★★★★½ “Auke Hulst toont zich andermaal een meester in het oprekken van literaire grenzen en dringt diep door in de belevingswereld…”

De tweelingbroers Broederland wonen in een afgelegen bos, waar ze zich bezighouden met verboden boeken en hun gitaar. Tot een catastrofe hen van huis verjaagt. Ze trekken een vijandige wereld in waar alles draait om religie en de winning van grondstoffen. Maar waarin schuilt het grootste gevaar? In de opengebarsten aarde, in andere mensen of in henzelf?

Bespreek dit boek met de 7 discussie-video’s, die we maakten met de auteur.

Geef een reactie