Gepost op

Schuim der aarde – Roxane van Iperen

Samen met Roxane van Iperen maakten we speciaal voor leesclubs zeven discussie-video’s over Schuim der aarde. Die kun je gebruiken tijdens je boekbespreking.

Zo gebruik je de Book&Club video’s:

  • Voordat je het boek gaat lezen, kun je hieronder eerst de introductie-video en een voorleesfragment bekijken.
    Zo kun je snel bepalen of dit boek geschikt is voor jouw leesclub.
  • Als je het boek gelezen hebt en gaat bespreken met je leesclub, gebruik je daar de zeven discussie-video’s bij.
    Ze zorgen voor verdieping en verrijking van je boekbespreking en brengen de auteur bij je ‘aan tafel’.

Introductie (00:51 min)

Hebban: ★★★★½ – Leesclubboek van het Jaar 2016.
“Schuim der aarde schetst een uitzichtloze wereld waar je als lezer een beetje stil van wordt.”
Genomineerd voor Hebban Debuutprijs voor Beste Roman van het jaar

De Volkskrant: ***
“Een goed gecomponeerd en sterk geëngageerd verhaal. ’t Is onguur en huiveringwekkend en getoonzet in het zwartste zwart. Niet per se iets om gelukkig van te worden, wel schrijnend wijzer.”

Trouw:
“Wie na de Olympische Spelen nog een blik wil werpen op het andere Brazilië, leze de debuutroman van jurist Roxane van Iperen”

Goodreads: ★★★★

Samenvatting

Het jongetje Anjo groeit op in een oude schuur, ergens op de eindeloze zandvlakte van Brazilië. Voor hem en vijf andere verweesde kinderen is elke dag een beproeving – er is nauwelijks eten en voortdurend worden ze blootgesteld aan de wrede grillen van hun ‘voogden’ en gasten.
Een eeuwigheid verder ligt een wereldstad met haar sloppenwijken. Twee jonge prostituees proberen zich er vol goede moed door het leven te slaan, terwijl ze dromen van een betere toekomst. Alles verandert als een van hen zwanger wordt.
In de stad zelf woont agente Elizabet, getrouwd met de hoofdcommissaris van politie die vecht tegen de corruptie in zijn korps. Ze heeft een goed huwelijk, een mooi huis en een huishoudster die haar dierbaar is, maar het ontbreekt haar aan dat ene.

In Schuim der aarde verweeft Roxane van Iperen deze levens tot een wervelend verhaal over pijn, verlies en het gemis van dingen die nooit zijn geweest. Ze neemt de lezer mee naar een wereld waar moraliteit en maakbaarheid holle begrippen zijn, en er maar één doel is: overleven.

Details: Lebowski | Juli 2016 |Roman | Nederlandstalig | 367 blz.

Voorleesfragment

Zo krijg je snel een goede indruk van de toon, stijl en vaart van het boek. (Duur: 00:59 min)

Discussie-video’s

We hebben bij dit boek zeven discussie-video’s gemaakt, speciaal voor je leesclub. De thema’s van deze video’s zijn: Brasil, Ongelijkheid, Moraliteit, Vriendschap, Karakters, Verlies en Het einde. Zo gebruik je ze:

  • Deze discussie-video’s gebruik je tijdens je boekbespreking. Op je tablet, laptop of beamer heb je zo de auteur bij je leesclub ‘aan tafel’.
  • Na elke video kies je één discussie-vraag (je hebt keuze uit vier niveau’s). Die vraag is de kick-off voor jullie discussie.
  • Ben je over een thema uitgepraat, dan klik je op de volgende video. Zo loopt je leesclub vanzelf.

Om de discussie-video’s te bekijken heb je per leesclub een abonnement nodig.

Koop of leen dit boek via Book&Club

Bij Book&Club kun je abonnementen op discussie-video’s voor leesclubs bestellen.
Maar wist je dat je via ons ook de boeken zelf kunt bestellen? 

Elke bestelling helpt ons een beetje verder, want we krijgen een paar procent commissie. Voor jou kost dat niets extra, jij betaalt gewoon de normale prijs.
Schuim der aarde is beschikbaar als: Paperback en E-book.