Gepost op

3PAK 2018 – Jaguarman – Raoul de Jong

Raoul de Jong is de auteur van het korte verhaal Jaguarman.

Over Raoul

“Sommige dingen begrijpen pubers beter dan volwassenen en juist daarom heb ik zin om ze te vertellen over alle mooie boeken die ze kunnen lezen. Ik ben schrijver geworden omdat ik weet hoe boeken je leven kunnen veranderen.”

Raoul de Jong is danser, columnist en schrijver van zes boeken. Met zijn tweede boek Stinknegers (Fosfor) won hij de Dick Scherpenzeel Prijs. De grootsheid van het al (De Bezige Bij), zijn vijfde boek, werd genomineerd voor de Bob den Uyl Prijs 2014 en won ‘Het beste Rotterdamse boek 2015’.

Over zijn laatste, Dagboek van een puber (De Bezige Bij), zei David Sedaris: ‘Ik sta versteld van zijn jeugdige kracht. Wat een boek!’

Introductie-video’s

Vóór je het verhaal gaat lezen, kun je deze twee video’s al even kijken. Raoul vertelt kort wat je te wachten staat en leest een stukje voor.

De discussie-video’s

Je hebt het verhaal gelezen, en gaat het nu bespreken met elkaar. Daar kun je de discussie-video’s heel goed bij gebruiken. We hebben met de schrijver video’s gemaakt over drie belangrijke thema’s uit het verhaal. En bij die thema’s hebben we samen met de auteur discussie-vragen bedacht.

Kies hieronder welk niveau discussie-vragen je voorgeschoteld wilt krijgen. We hebben ze op pittigheid ingedeeld in één, twee of drie pepers.

Jaguarman – Raoul de Jong – Playlist 1

1 peperDe playlist met de 1 peper discussievragen. Smakelijk.

Jaguarman – Raoul de Jong – Playlist 2

2 pepersDe playlist met de 2 pepers discussievragen. Best pittig.

Jaguarman – Raoul de Jong – Playlist 3

3 pepersDe playlist met de 3 pepers discussievragen. Hot!

 

Terug naar de 3PAK Homepage

Geef een reactie