Selectiecriteria

Voor Book&Club kiezen we elke maand in de opstartfase één – en later twee boeken, en dat gebeurt heel zorgvuldig. Om een keuze te maken voor onze titels, hebben we een aantal selectiecriteria. Zo is het natuurlijk belangrijk dat het boek voldoende inhoud heeft om verschillende discussiethema’s bij te bedenken, mét vier vragen op verschillende niveaus.

Om erachter te komen of een boek daaraan voldoet, gaan we op onderzoek uit door zelf te lezen, maar ook door het lezen van recensies en samen te werken met recensenten. Daarnaast volgen we de boeken die worden aangeraden door leesclub-organisaties (zoals Senia, Hebban en Boekentaal Mondiaal) en bibliotheken. En nominaties of prijzen voor belangrijke literatuurprijzen zijn uiteraard mooi meegenomen.

Om een boek voor leesclubs behapbaar te maken houden wij ook rekening met een aantal praktische aspecten. Zo mag het aantal bladzijden niet al te hoog zijn en checken we ook altijd even of er een e-book van bestaat

Is er een boek dat je graag bij Book&Club zou zien en denk je dat het voldoet aan onze eisen? Vul het vooral in bij onze Wishlist!