Bibliotheken FAQ

Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen door bibliotheken.

Zijn er aparte Book&Club abonnementen voor bibliotheken?

Jazeker. Je vindt ze hier.

Voor wie is het bibliotheek abonnement precies bedoeld?

Het bibliotheek abonnement is bedoeld voor in-house leesclubs, dus leesclubs die door de bibliotheek zelf, in de bibliotheek georganiseerd worden. Vaak is hier ook een moderator, gespreksleider of vrijwilliger van de bibliotheek betrokken.

Voor wie is het bibliotheek abonnement niet bedoeld?

Het bibliotheek abonnement is niet bedoeld voor externe leesclubs, die wel aan de bibliotheek verbonden zijn, maar zelfstandig opereren. Voor deze zelfstandige leesclubs zijn er de abonnementen voor Leesclubs.

Hoe werkt een leesclub sessie met Book&Club video’s in de bibliotheek?

  • De leesclub heeft het boek gelezen en komt samen in de bibliotheek.
  • De leesclub-leider (moderator, gespreksleider of vrijwilliger van de bibliotheek) heeft de gebruikersnaam + wachtwoord gekregen van de bibliotheek.
  • De leesclub-leider logt in op de Book&Club site, zoekt het juiste boek op in de lijst en gaat naar de discussie-video’s.
  • Nu kan de Book&Club leesclub beginnen.
    Bij elke Book&Club boek hebben we met de auteur zeven thema’s gekozen. Bij elk thema vind je een introductie-video en vier discussie-vragen, van verschillende moeilijkheidsgraad. KIes per thema de vraag die het beste bij je leesclub past.

Kan een leesclub(-leider) het wachtwoord van het bibliotheek-abonnement wijzigen?

Dat is uiteraard niet de bedoeling. Maar het kan wel. Mocht dit gebeuren en wil je dit weer terug veranderen, neem dan contact op met Book&Club. We helpen je graag.

Kan een bibliotheek korting aanbieden aan externe leesclubs?

Ja dat kan! Een bibliotheek kan een kortingscode aanvragen bij Book&Club. Die code kun je uitdelen aan externe leesclubs en geeft 10% korting op alle Book&Club produkten.